Köpa

Registrering som kund

För att kunna buda och köpa på våra webbauktioner behöver du registrera dig som kund. På startsidan eller längst ner på denna sida klickar du på knappen ”Till auktionen”. Du kommer då till auktionssidan där du under ”Mina sidor” skapar ett konto. Du får då kundnummer och lösenord att använda för inloggning.


Auktionskatalog

På auktionssidan finns auktionsföremålen beskrivna i text och bild. Alla föremål säljs i befintligt skick och som köpare har du själv ansvaret att granska dem för att avgöra hur högt ett eventuellt bud ska läggas. Detta görs under visningen som anordnas inför auktionen, se nedan.


Visning

Titta noga på de bilder och beskrivningar som finns för föremålen i auktionskatalogen. Dessa är dock inte fullständiga, utan beskriver det som är mest påtagligt. Därför visas också föremålen på plats i vår auktionslokal i Lammhult. Öppettiderna för visning läggs ut på startsidan inför varje auktion.


Att lägga bud på nätet

För att kunna lägga bud på webbauktionen behöver du registrera dig som kund, se avsnittet Registrering. Du godkänner därmed de villkor som gäller. Du kan välja att lägga ett maxbud men ändå vinna med ett lägre bud om inte någon annan kund följer med högre upp i budgivningen. Observera att samtliga bud är bindande!


Avgifter

För varje köp tillkommer slagavgift 20 kr samt 20% på klubbat belopp. Moms ingår i dessa avgifter.


För upphovsrättsskyddad konst med försäljningspris från 2365 kr (2020) tillkommer utöver ovanstående en avgift på 5% på det klubbade beloppet. Detta är en del av upphovsrätten, kallad följerätt, vilken ger upphovsperson eller arvingar rätt till en liten del av försäljningspriset. Som auktionshus är vi enligt lag skyldiga att rapportera sådana försäljningar till Bildupphovsrätt. Du kan läsa mer om detta på Bildupphovsrätts hemsida.

Betalning av de föremål du köpt

Efter avslutad auktion skickas en faktura till den e-postadress du angivit vid registreringen. Betalning ska göras senast 5 arbetsdagar efter auktionen. Du kan betala via bankgiro eller Swish, samt även kontant eller med kort då du hämtar föremålen.


Uthämtning av de föremål du köpt

De föremål du köpt lämnas ut först efter betalning har gjorts enligt ovan. Föremålen hämtas senast söndagen efter auktionen om ingen annan överenskommelse har gjorts med oss. Av utrymmesskäl debiteras därefter för varje föremål en lagringskostnad på 50 kr/dygn. Öppettider för uthämtning kommer efter auktionen att finnas angivna på startsidan. Ej uthämtade föremål debiteras med 10% av klubbat belopp.

Legitimation ska visas vid uthämtningen. Ombud visar både egen legitimation och köparens legitimation. 


Frakt/skicka föremål

Kontakta oss med förfrågan. Vi skickar ej ömtåliga föremål.


Ångerrätt

14 dagars ångerrätt gäller från den dag auktionen avslutas. I det fall varan återlämnas debiteras 10% av klubbat pris för att täcka våra omkostnader.


Användning av personuppgifter

Genom att registrera dig godkänner du att vi sparar och använder dina personuppgifter. Vi använder dem enbart för ärenden kring dina köp, exempelvis fakturering och kommunikation. Uppgifterna delas eller säljs aldrig till tredje part. Om du önskar du att vi inte längre ska ha dina uppgifter sparade så är du välkommen att kontakta oss för att få dem raderade. 

Sälja

I nuläget tar vi endast emot enstaka kvalitetsföremål för försäljning. Kontakta oss för förfrågan och mer information. Har du ett större bohag att avyttra så erbjuder vi lösningar även för det. Hembesök för att bedöma sådana större partier är kostnadsfria.

Boalindas Lammhult AB

Postadress:
Boda 3
363 93 Lammhult
Org.nr. 559213-7508

Kontakt

hej@lammhultsauktioner.se